Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

14. dan ekovasi: evolucija sobivanja

September 19, 2020

 

Tradicionalni dan ekovasi se vrača na Kočevsko, kjer bomo od 10. do 22. ure praznovali povezovanje, prilagajanje, premagovanje ovir, praznovali bomo organsko evolucijo ekovasi z vsem lepim in težavnim kar spada zraven.

Si lahko predstavljate sanjsko življenje v idilični naravi v krogu somišljenikov?

Ne, ekovasi niso takšni prostori iz sanjskih predstav, kjer se cedita med in mleko. Ekovasi so kraji za prizemljevanje sanj in objem z realnostjo. Kakor se dež pojavi iz neba in se zlije v prej nevidne hudourniške in potočne struge, tudi naše sanje o sobivanju stečejo v smereh, ki jih ne bi nikoli mogli predvideti. Neka dolina, neko sedlo si nas nazadnje vzame za svojega in se poroči z nami. V skupnosti se ustalimo kot voda in najdemo z drugimi. Tisti, ki ne znajo biti voda, oddrsijo stran kot led ali izpuhtijo kot para.

Vse je v redu, tudi para in led sta voda! Pa vendar bomo na dnevu ekovasi praznovali značilnosti vode, ki se prilagaja posodi ali strugi, ki ji daje dom. Praznovali bomo povezovanje, prilagajanje, premagovanje ovir, praznovali bomo organsko evolucijo ekovasi z vsem lepim in težavnim kar spada zraven. Ali obstaja boljši prostor za povezovanje z duhom vode kot vas, ki nosi ime Mokri potok?

Čemu voda in prilagodljivost? No, v negotovih časih, ko niti ne vemo, ali bo zbiranje v večjem številu sploh mogoče, nam drugega kot prilagodljivost ne preostane.

Program bo, kot je tradicija že več kot 10 let, potekal po metodi odprtega prostora z obilico zanimivih predavanj, delavnic, prikazov, pogovorov, hrane, glasbe in še bi lahko naštevali.

Število mest je omejeno!
𝗣𝗿𝗶𝗷𝗮𝘃𝗻𝗶𝗰𝗮: https://bit.ly/prijavnicadanekovasi2020

20. septembra, po dnevu ekovasi, sledi na isti lokaciji še jesensko permakulturno srečanje.

Dan ekovasi se že četrtič pridružuje praznovanju Evropskega dne trajnostnih skupnosti z dogodki v praktično vseh državah po Evropi.

Tags:

Venue

Ekovas Mokri Potok
Mokri potok, Občina Kočevje 1338 Slovenia + Google Map
View Venue Website
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account

Skip to content