Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Neobične ljubavi

September 18, 2020 @ 6:00 pm - 7:00 pm UTC+0

|Recurring Event (See all)

An event every day that begins at 6:00 pm, repeating until September 19, 2020

“Neobične ljubavi” cjelovečernja je predstava za dječju i mladu publiku, koja se plesom, igrom i pjesmom bavi temom ljubavi. Nastala je u produkciji DIVERT plesnog kolektiva, posebnog po tome što u svom izvođačkom ansamblu okuplja izvođače sa i bez invaliditeta.
Autor, redatelj i koreograf je Žak Valenta, a “Neobične ljubavi” izvode Marina Bura, Filip Sever, Iva Nerina Sibila i Helvecia Tomić. Glazbu je skladao Dušan Maksimovski, a majstor svjetla i fotograf Jason Mulhausen.
O predstavi:
Ljubav je, između ostalih svojih neobičnosti, jedina imenica koja ima funkcija glagola. Sam po sebi, pojam ljubavi je nejasan, prazan, općenit. Tek kada smo u njemu, kada se živi voleći, ljubav dobiva svoje značenje.
Ovu smo temu izabirali kako bismo magičnim svijetom kazališta djeci i mladima otvorili, u današnje vrijeme gotovo subverzivni pojam ljubavi. Pitanja poput „Što je to što zovemo ljubav?“, „Zašto volimo nešto ili nekoga?“, „Kako osjećamo ljubav?“ i mnoga druga pitanja koja muče malene, ali i nas odrasle, početna su točka ovog autorskog projekta. Za nas, ova je predstava kontrapunkt prevelikoj količini nasilja kojemu smo svi, bez obzira na dob, izloženi putem javnih medija i interneta, kao i komercijalizaciji i klišeizaciji odnosa koji na potpuno neprimjeren način tumače ljubav… a upravo su kvaliteta i snaga ljubavi koju primamo u djetinjstvu ono što nas za cijeli život obilježi i formira.
U našem se projektu zato bavimo onim poetičnim i čarobnim dijelom nas, onim koji voli i koji je voljen.
Tako su “Neobične ljubavi” predstava u kojoj nizom situacija pričamo priče o – ljubavi. Izvođačkom se igrom, plesom i pjesmom, raznim referencama iz bajki, pop-kulture i sjećanjima na djetinjstvo otvaraju prepoznatljivi odnosi, neki duhoviti i zabavni, a neki i s „druge strane ljubavi“, oni koje podsjećaju da ljubav liječi, ali ponekad i boli. Tako susrećemo nezgrapnu ljubav iz svijeta lutaka, situaciju iz školskih hodnika i tajnovitu pre-teen zaljubljenost, razigrane odnose među braćom i sestrama, i uvijek dinamične među roditeljima i djecom, a tu je i čista dječju ljubav prema svijetu…
…no što u ovoj predstavi radi Darth Vader, princeza Elsa, Wonder Woman i batmobil, kako je tekla ljubavna priča između tajanstvenih Kikija i Dragane, postoji li uopće obična ljubav ili je svaka, baš svaka ne-obična, pokušat ćemo odgovorit predstavom Neobične ljubavi.
Inkluzivnost ove predstave nalazi se u performativnim, fizičkim i generacijskim raznolikostima izvođačkog ansambla.
Autor: Žak Valenta
Izvođači: Marina Bura, Filip Sever, Iva Nerina Sibila, Helvecia Tomić
Skladatelj: Dušan Maksimovski
Svjetlo, foto i grafičko oblikovanje: Jason Mulhausen
Trajanje predstave: 50 minuta
Umjetničko vodstvo DIVERT / IMRC: Iva Nerina Sibila
Produkcija: DIVERT inkluzivni plesni kolektiv 2020.
Premijera: 18. i 19. rujna 2020, MSU, dvorana Gorgona.
Predstava “Neobične ljubavi” financijski je podržana od Ministarstva kulture, a ostvarena u suradnji s Odjelom za edukativnu djelatnost MSU.
Zahvaljujemo Plesnom centru Tala i Zagrebačkom plesnom centru na prostoru i podršci.
Tags:

Details

Date:
September 18, 2020
Time:
6:00 pm - 7:00 pm
UTC+0
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/2758358921077230/

Organizers

DIVERT
Žak Valenta

Venue

MSU Zagreb
Avenija Dubrovnik 17
Zagreb, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account

Skip to content