Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Otvoreno polje

September 19, 2020 @ 10:00 am - 3:00 pm UTC+0

Klimatske promjene, neodrživa proizvodnja hrane, uništavanje ekosistema, globalna ekonomija i socijalna nepravda su samo neka od gorućih pitanja kojima naša generacija ljudi mora naći odgovore. Permakultura nam nudi alate uz pomoć kojih možemo sistemski adresirati te probleme i prilagoditi rješenja kontekstu vlastite lokalne zajednice.
Širenje permakulture i umrežavanja njenih praktičara je od izuzetne važnosti u vremenu globalne krize u kakvoj se trenutačno nalazimo. Značaj takvog djelovanja ogleda se u iskorištavanju kolektivne inteligencije u cilju rješavanja društvenih, ekonomskih i ekoloških problema u lokalnim zajednicama, vodeći se etičkim načelima permakulture: briga za ljude, briga za zemlju i pravedna raspodjela viška.
Otvoreno polje je eksperiment sačinjen od niza online događaja u okviru kojih ćemo raditi na formiranju dugoročno održivog društvenog sistema, usredsređenog oko ideje permakulture na našem govornom području. Vjerujemo da bi ovakav resurs služio svim praktičarima i entuzijastima permakulture za razvijanje novih suradnji, sticanje znanja i vještina, efikasniju promociju i osnaživanje samog pokreta u društvu.
Kao i prva edicija koja se desila tijekom proljeća, i ovoga puta događaj se sastoji od četiri dijela.
Pozivamo vas na:
Tri jednočasovna uvodna sastanka koji će se održati 09.09., 16.09. u 18:00 sati kao i 12.09. u 11:00 sati, s ciljem međusobnog upoznavanja sudionika, te savladavanja alata potrebnih za nastavak zajedničkog eksperimenta (poželjno je da svaki sudionik učestvuje bar u jednom od ova tri događaja).
Centralni događaj Otvorenog polja će biti 19.09. od 10:00 do 12:00 časova i ponovo od 13:00 do 15:00 časova.
Pored tema vezanih za permakulturu u regionu ovaj put obilježavamo i Evropski dan održivih zajednica. Vše o danu održivih zajednica možete pročitati na http://cff.communitiesforfuture.org/hr/
Tokom ove četverosatne online konferencije ćemo korisiti metodu Open Space Technology. Ovo će biti pionirski poduhvat svih nas koji budemo prisutni, a nadamo se i kamen temeljac za stvaranje jedinstvene permakulturne scene na našem govornom području.
Principi Open Space Technology su:
– Ko god se pojavi, on je pravi čovjek za to;
– Kada god diskusija počne, to je pravi trenutak;
– Kada je diskusija završena, ne pokušavaj se na njoj zadržavati;
– Šta god da se desi jeste jedina stvar koja se mogla desiti.
Facilitator svih događaja je Nenad Maljković iz Zagreba, praktičar permakulture s posebnim interesom za njezine društvene i ekonomske aspekte, učinkovitu suradnju u grupama te osobito u geografski distribuiranim, virtualnim timovima. Promiče etiku i načela permakulture među aktivistima i poduzetnicima, a u permakulturu integrira načela i praksu agilnosti. Posljednjih desetak godina radi na uspostavljanju lokalnih, bioregionalnih i globalnih mreža u kontekstu permakulture i tranzicijskog pokreta. Član je udruge Hrvatska permakultura i njezin predstavnik u europskoj mreži ECOLISE.
Pridružite se!
– Link za video konferenciju: https://us02web.zoom.us/j/158170326
Prvi puta koristiš Zoom ili je prošli puta bilo nekih problema?
Svakako pogledaj upute: https://goo.gl/Y5VGCd
Organizatori: Zemljani, i-platform, perforum.info.
Tags:

Details

Date:
September 19, 2020
Time:
10:00 am - 3:00 pm UTC+0
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1176200562779607

Venue

Belgium + Google Map
0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

or

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

or

Create Account

Skip to content